other

Auala e puipuia ai le PCB laupapa warping i le faagasologa o le gaosiga

  • 2021-11-05 14:53:33
SMT( Fonotaga a le Komiti Fa'atonu Lolomi , PCBA ) ua ta'ua foi luga o mauga tekinolosi.I le faagasologa o le gaosiga, o le paʻu solder e vevela ma faʻafefeteina i se siosiomaga faʻamafanafana, ina ia faʻalagolago le tuʻufaʻatasia o pads PCB ma vaega faʻapipiʻi luga e ala i le solder paste alloy.Matou te ta'ua le faiga lea e toe fa'afefeteina.O le tele o laupapa ta'amilosaga e faigofie ona lolo'u ma fa'a'au'au pe a fa'asolo i le Reflow (reflow soldering).I tulaga ogaoga, e mafai foi ona mafua ai vaega e pei o le faʻaogaina o mea gaogao ma maʻa tuugamau.

I totonu o le laina faʻapipiʻi faʻapitoa, pe afai e le mafolafola le PCB o le fale gaosi laupapa matagaluega, o le a mafua ai le le saʻo o le tulaga, e le mafai ona faʻaofiina vaega i totonu o pu ma luga o le mauga pads o le laupapa, ma e oʻo lava i le masini faʻapipiʻi otometi o le a faaleagaina.O le laupapa ma vaega e punou pe a uma ona uelo, ma o vae vaega e faigata ona tipi lelei.E le mafai ona faʻapipiʻi le laupapa i luga o le taʻavale poʻo le socket i totonu o le masini, o lea e matua ita ai foi mo le fale faʻapotopotoga e faʻafeiloaʻi le faʻaogaina o le laupapa.I le taimi nei, o laupapa lolomi ua ulufale atu i le vaitau o le faʻapipiʻiina o luga ma le faʻapipiʻiina o vaʻa, ma o laʻau faʻapotopotoga e tatau ona i ai ni manaʻoga sili atu ma faʻamalosi mo le faʻaogaina o laupapa.



E tusa ai ma le US IPC-6012 (1996 Edition) "Faʻamatalaga ma Faʻamatalaga Faʻatinoga mo laupapa lolomi malo ", O le maualuga faʻatagaina warpage ma faʻalavelave mo laupapa lolomi luga o le 0.75%, ma le 1.5% mo isi laupapa. Faʻatusatusa i le IPC-RB-276 (1992 lomiga), ua faʻaleleia ai manaʻoga mo laupapa lolomi luga. o loʻo i ai, o le warpage faʻatagaina e le tele o faʻapotopotoga faʻaeletoroni laau, e tusa lava po o le lua itu poʻo le tele-layer, 1.6mm mafiafia, e masani lava 0.70 ~ 0.75%.

Mo le tele o laupapa SMT ma BGA, o le manaʻoga e 0.5%.O loʻo faʻamalosia e nisi o fale gaosi eletise e faʻateleina le tulaga o le warpage i le 0.3%.O le auala o le suʻega warpage e tusa ai ma le GB4677.5-84 poʻo le IPC-TM-650.2.4.22B.Tuu le laupapa lolomi i luga o le tulaga faʻamaonia, faʻapipiʻi le pine o le suʻega i le mea e sili ona maualuga ai le maualuga o le warpage, ma vaevae le lautele o le pine suʻega i le umi o le pito piʻo o le laupapa lolomi e fuafua ai le warpage o le laupapa lolomi.Ua alu ese le pupuni.



O lea i le faagasologa o le gaosiga PCB, o a mafua'aga o le punou ma le fa'a'ese'ese o le laupapa?

O le mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o ipu taʻitasi ma le faʻaogaina o ipu e mafai ona eseese, ae e tatau ona faʻatatau uma i le mamafa o loʻo faʻaogaina i le ipu e sili atu nai lo le faʻamalosi e mafai e le mea ipu ipu ona tatalia.Pe a o'o le ipu i le fa'apopoleina le tutusa po'o le A le mafai e nofoaga ta'itasi i luga o le laupapa e tete'e ai le fa'alavelave e le tutusa, o le a tupu le i'uga o le pi'o o le laupapa ma le fa'a'au'au.O lo'o i lalo le aotelega o mafua'aga autu e fa o le pi'o o le ipu ma le pa'u o ipu.

1. O le tulaga le tutusa o le apamemea i luga o le laupapa matagaluega o le a faʻaleagaina ai le punou ma le faʻafefe o le laupapa
E masani lava, o se vaega tele o pepa apamemea ua mamanuina i luga o le laupapa matagaluega mo faamoemoega faʻavae.O nisi taimi o se vaega tele o pepa apamemea e mamanuina foi i luga o le Vcc layer.Pe a le mafai ona tufa tutusa nei pepa apamemea vaega tetele i luga o le laupapa matagaluega tutusa I lenei taimi, o le a mafua ai le faafitauli o le le tutusa vevela absorption ma le vevela dissipation.O le mea moni, o le a faʻalauteleina foi le laupapa matagaluega ma konekarate ma le vevela.Afai o le faʻalauteleina ma le faʻalavelave e le mafai ona faia i le taimi e tasi, o le a mafua ai le faʻalavelave eseese ma le faʻaleagaina.I le taimi nei, afai o le vevela o le laupapa ua oʻo i le Tg Le pito i luga o le tau, o le a amata ona faʻamalulu le laupapa, ma mafua ai le faʻaleagaina tumau.

2. O le mamafa o le laupapa matagaluega lava ia o le a mafua ai ona pi'o le laupapa ma fa'aleagaina
E masani lava, o le ogaumu toe faʻaaogaina se filifili e tulia ai le laupapa matagaluega i luma i totonu o le ogaumu toe tafe, o lona uiga, o itu e lua o le laupapa e faʻaaogaina e fai ma fulcrums e lagolago ai le laupapa atoa.Afai ei ai ni vaega mamafa i luga o le laupapa, poʻo le tele o le laupapa e tele naua, O le a faʻaalia ai se faʻalavelave i le ogatotonu ona o le tele o fatu, ma mafua ai ona punou le ipu.

3. O le loloto o le V-Cut ma le laina fesoʻotaʻi o le a aʻafia ai le deformation o le jigsaw
O le mea moni, o le V-Cut o le tagata solitulafono lea e faʻaleagaina ai le fausaga o le laupapa, aua o le V-Cut e tipiina V-foliga i luga o le uluai laupepa lapoa, o lea o le V-Cut e faigofie ona faʻaleagaina.

4. O pito feso'ota'iga (vias) o vaega ta'itasi i luga o le laupapa matagaluega o le a fa'atapula'aina le fa'alauteleina ma le fa'aitiitiga o le laupapa
O laupapa ta'amilosaga i aso nei o le tele o laupapa fa'apipi'i, ma o le ai ai ni fa'ailoga fa'afeso'ota'i pei o rivet (e ala) i le va o laulau.O vaega o feso'ota'iga e vaevaeina i pu, pu tauaso ma pu tanumia.A iai nofoaga e feso'ota'i ai, o le a fa'atapula'aina le laupapa.O le a'afiaga o le fa'alauteleina ma le fa'aitiitiga o le a mafua ai fo'i fa'alilolilo le pi'o o le ipu ma le pa'u o ipu.

E faʻapefea la ona sili atu ona tatou puipuia le faʻafitauli o le faʻaogaina o laupapa i le taimi o le gaosiga? O nisi nei o auala aoga ou te faʻamoemoe e mafai ona fesoasoani ia te oe.

1. Faʻaitiitia le aʻafiaga o le vevela i le mamafa o le laupapa
Talu ai o le "vevela" o le punavai autu lea o le mamafa o le laupapa, pe a faʻaitiitia le vevela o le ogaumu toe faʻafefe pe faʻagesegese le fua o le vevela ma le malulu o le laupapa i totonu o le ogaumu toe faʻaleleia, o le mea na tupu o le lolo ma le warpage e mafai ona matua tele. faaitiitia.Peita'i, e iai isi a'afiaga e ono tupu, e pei ole solder short circuit.

2. Fa'aaogā pepa Tg maualuga

Tg o le vevela suiga tioata, o lona uiga, o le vevela lea e suia ai mea mai le tulaga tioata i le tulaga pa'u.O le maualalo o le Tg tau o meafaitino, o le vave amata ona faʻamaluluina le laupapa pe a uma ona ulufale i totonu o le ogaumu toe faʻaleleia, ma le taimi e avea ma tulaga paʻu vaivai O le a umi foi, ma o le deformation o le laupapa o le a sili atu ona ogaoga. .O le faʻaaogaina o se pepa maualuga Tg e mafai ona faʻateleina lona gafatia e faʻafefe ai le faʻalavelave ma le faʻaleagaina, ae o le tau o mea faʻatatau e maualuga atu foi.


OEM HDI Lolomi Komiti Fa'atonu Gaosi Saina Fa'atau


3. Faateleina le mafiafia o le laupapa matagaluega
Ina ia ausia le faʻamoemoe o le mama ma manifinifi mo le tele o oloa faaeletonika, o le mafiafia o le laupapa ua tuua 1.0mm, 0.8mm, poʻo le 0.6mm.O lea mafiafia e tatau ona taofia ai le laupapa mai le faʻaleagaina pe a uma le ogaumu toe faʻaleleia, lea e matua faigata lava.E fautuaina pe afai e leai se manaʻoga mo le mama ma le manifinifi, o le mafiafia o le laupapa e tatau ona 1.6mm, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le punou ma le faʻaleagaina o le laupapa.

4. Fa'aiti'itia le lapo'a o le laupapa matagaluega ma fa'aitiitia le numera o paso
Talu ai o le tele o ogaumu toe faʻaaogaina filifili e tulia ai le laupapa matagaluega i luma, o le tele o le tele o le laupapa matagaluega o le a mafua ona o lona lava mamafa, dent ma deformation i le ogaumu reflow, o lea taumafai e tuu le itu umi o le laupapa matagaluega. e pei o le pito o le laupapa.I luga o le filifili o le ogaumu reflow, o le atuatuvale ma le deformation mafua mai i le mamafa o le laupapa matagaluega e mafai ona faaitiitia.O le faʻaititia o le numera o panels e faʻavae foi i luga o lenei mafuaʻaga.O lona uiga, pe a pasia le ogaumu, taumafai e faʻaoga le vaapiapi e pasia ai le ogaumu i le mamao e mafai ai.Le aofaʻi o le faʻaleagaina o le atuatuvale.

5. Fa'aaoga fata ogaumu
Afai o auala o loʻo i luga e faigata ona ausia, o le mea mulimuli o le faʻaaogaina o le taʻavale / faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le deformation.O le mafua'aga e mafai ai e le ta'avale toe fa'aleleia / fa'ata'ita'iga ona fa'aitiitia le punou o le ipu ona e fa'amoemoe pe o le fa'alauteleina o le vevela po'o le fa'aitiitia o le malulu.E mafai e le fata ona uu le laupapa matagaluega ma faʻatali seʻia oʻo i lalo ifo le vevela o le laupapa faʻasalalau nai lo le tau Tg ma amata ona toe faʻamaʻaʻa, ma e mafai foi ona faatumauina le tele muamua.

Afai e le mafai e le paleta tasi ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o le laupapa matagaluega, e tatau ona faʻapipiʻi se ufiufi e faʻapipiʻi ai le laupapa faʻatasi ma le pito i luga ma lalo pallets.O lenei mea e mafai ona matua fa'aitiitia ai le fa'afitauli o le deformation laupapa matagaluega e ala i le ogaumu reflow.Ae ui i lea, o lenei fata ogaumu e fai si taugata, ma e manaʻomia galuega lima e tuʻu ma toe faʻaaogaina fata.

6. Fa'aaoga le Router nai lo le V-Cut e fa'aoga ai le sub-board

Talu ai o le V-Cut o le a faʻaumatia le malosi faʻatulagaina o le laupapa i le va o laupapa matagaluega, taumafai e aua le faʻaogaina le V-Cut sub-board pe faʻaititia le loloto o le V-Cut.



7. E tolu vaega o lo'o fa'atautaia ile fa'ainisinia:
A. O le faʻatulagaina o le interlayer prepregs e tatau ona tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga, mo laupapa laupapa e ono, o le mafiafia i le va o le 1 ~ 2 ma le 5 ~ 6 layers ma le numera o prepregs e tatau ona tutusa, a leai e faigofie ona faʻafefe pe a uma lamination.
B. E tatau ona fa'aaoga e le fa'ameamea lava e tasi a le fa'asoa.
C. O le vaega o le mamanu o le taamilosaga i le itu A ma le itu B o le pito i fafo e tatau ona latalata i le mea e mafai ai.Afai o le itu A o se apamemea tele, ma o le itu B na o ni nai laina, o lenei ituaiga o laupapa lolomi o le a faigofie ona paʻu pe a uma ona togi.Afai o le vaega o laina i itu e lua e matua ese lava, e mafai ona e faʻaopoopoina nisi grids tutoʻatasi i le itu manifinifi mo paleni.

8. O le latitu ma le longitude o le prepreg;
A maeʻa ona faʻapipiʻiina le muaʻi, e ese le fua o le faʻafefe ma le lalaga, ma e tatau ona iloa le itu o le paʻu ma le faʻailoga i le taimi o le faʻaogaina ma le lamination.A leai, e faigofie ona faʻaosoina le laupapa maeʻa pe a uma le lamination, ma e faigata ona faʻasaʻo e tusa lava pe faʻapipiʻi le mamafa i le laupapa tao.O le tele o mafuaʻaga mo le warpage o le laupapa multilayer ona o le prepregs e le o iloga i le warp ma weft faatonuga i le taimi o lamination, ma o loʻo faʻapipiʻi faʻafuaseʻi.

O le auala e iloagofie ai le taua ma le weft itu: o le taamilosaga o le prepreg i totonu o se lola o le itu taua, ae o le lautele o le itu o le weft;mo le laupapa pepa apamemea, o le itu umi o le itu weft ma le itu puupuu o le itu taua.Afai e te le o mautinoa, fa'amolemole fa'afeso'ota'i le kamupani gaosi oloa po'o le fa'atau oloa.

9. Papa tao a'o le'i tipiina:
O le faʻamoemoega o le taoina o le laupapa aʻo leʻi tipiina le laminate o loʻo ufiufi apamemea (150 tikeri Celsius, taimi 8 ± 2 itula) o le aveese lea o le susu i totonu o le laupapa, ma i le taimi lava e tasi e faʻamalosia atoatoa ai le resini i totonu o le laupapa, ma faʻaumatia atili le o lo'o tumau pea le mamafa i totonu o le laupapa, lea e aoga mo le puipuia o le laupapa mai le pa'u.Fesoasoani.I le taimi nei, o le tele o laupapa e lua itu ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo pipii pea i le laasaga o le tao aʻo leʻi maeʻa pe faʻafefe.Ae ui i lea, e iai ni tuusaunoaga mo nisi fale gaosi ipu.O le taimi nei PCB fa'amago tulafono faatonutonu o falegaosi PCB eseese e le tutusa foi, e amata mai i le 4 i le 10 itula.E fautuaina e filifili e tusa ai ma le vasega o le laupapa lolomi ua gaosia ma manaoga o le tagata faatau mo warpage.Tao pe a uma ona tipi i totonu o se jigsaw pe faʻagogo pe a uma ona tao le poloka atoa.O auala uma e lua e mafai.E fautuaina e tao le laupapa pe a uma ona tipi.E tatau foi ona tao le laupapa pito i totonu ...

10. I le faaopoopo atu i le mamafa pe a uma lamination:

A maeʻa ona faʻapipiʻi vevela ma faʻamaʻalili le laupapa faʻapipiʻi tele, ona ave lea i fafo, tipi pe vili ese le burrs, ona tuʻu lea i totonu o se ogaumu i le 150 tikeri Celsius mo le 4 itula, ina ia faʻamalosia le mamafa o le laupapa. fa'asa'oloto malie ma fa'amalolo atoatoa le resini.E le mafai ona fa'ate'aina lea la'asaga.



11. O le ipu manifinifi e manaʻomia ona faʻasaʻo i le taimi o le eletise:
A faʻaaogaina le 0.4 ~ 0.6mm ultra-thin multilayer board mo le faʻaogaina o le eletise ma le faʻaogaina o mamanu, e tatau ona faia ni taʻavale faʻapitoa.A uma ona pipii le ipu manifinifi i luga o le pasi lele i luga o le laina eletise eletise, e faʻaaogaina se laau lapotopoto e pipii ai le pasi lele atoa.O loʻo faʻapipiʻi faʻatasi e faʻasaʻo uma papatusi i luga o le uila ina ia le faʻaleagaina papatusi pe a uma ona faʻapipiʻi.A aunoa ma lenei fua, pe a uma ona faʻapipiʻiina se 'apa kopa o le 20 i le 30 microns, o le a punou le laupepa ma e faigata ona fofo.

12. Fa'amafanafanaina o le laupapa pe a uma ona fa'atūina le ea vevela:
Pe a fa'atūina le laupapa lomitusi i le ea vevela, e a'afia i le maualuga o le vevela o le ta'ele fa'amau (e tusa ma le 250 tikeri Celsius).A maeʻa ona ave i fafo, e tatau ona tuʻu i luga o se maamora mafolafola poʻo se ipu uʻamea mo le malulu masani, ona tuʻuina atu lea i se masini faʻapipiʻi mo le faʻamamaina.E lelei lenei mea mo le puipuia o le faʻafefe o le laupapa.I nisi falegaosimea, ina ia faʻaleleia atili le susulu o le taʻitaʻi-apa, e tuʻu laupapa i totonu o le vai malulu i le taimi lava e maeʻa ai le ea vevela, ona ave lea i fafo pe a maeʻa ni nai sekone mo le faʻagasologa.O lenei ituaiga o a'afiaga vevela ma le malulu e mafai ona fa'aosoina ai nisi ituaiga o laupapa.Mimilo, fa'apa'u pe ma'i.E le gata i lea, e mafai ona faʻapipiʻi se moega faʻafefe ea i luga o meafaigaluega mo le malulu.

13. Togafitiga o laupapa va'aia:
I totonu o se fale gaosi lelei, o le laupapa lolomi o le a 100% mafolafola siaki i le taimi o le asiasiga mulimuli.O laupapa uma e leʻi faʻamaonia o le a filifilia i fafo, tuʻu i totonu o le ogaumu, tao i le 150 tikeri Celsius i lalo o le mamafa mamafa mo le 3-6 itula, ma faʻalili masani i lalo o le mamafa mamafa.Ona aveese lea o le mamafa e aveese ai le laupapa, ma siaki le mafolafola, ina ia mafai ona faasaoina se vaega o le laupapa, ma o nisi laupapa e tatau ona tao ma oomi faalua pe faatolu ona mafai ai lea ona faʻasaʻo.Afai e le fa'atinoina faiga fa'aanti-warping ua ta'ua i luga, o nisi o laupapa o le a leai se aoga ma e na'o le soloia.



Puletaofia © 2023 ABIS CIRCUITS CO., LTD.Ua Taofia Aia Tatau Uma. Malosiaga e

IPv6 feso'otaiga lagolago

pito i luga

Tu'u Se Feau

Tu'u Se Feau

    Afai e te fiafia i a matou oloa ma fia iloa atili faʻamatalaga, faʻamolemole tuʻu se feʻau iinei, matou te tali atu ia te oe i se taimi vave e mafai ai.

  • #
  • #
  • #
  • #
    Toe faafou le ata