other

PCB-të e zeza janë më të mira se jeshile?

  • 2022-04-22 14:09:04

Së pari nga të gjitha, si a bordi i qarkut të printuar , PCB kryesisht siguron ndërlidhje ndërmjet komponentëve elektronikë.Nuk ka asnjë lidhje të drejtpërdrejtë midis ngjyrës dhe performancës, dhe ndryshimi në pigmente nuk ndikon në vetitë elektrike.

No alt text provided for this image

performanca e Pllaka PCB përcaktohet nga faktorë të tillë si materiali i përdorur (vlera e lartë Q), dizajni i instalimeve elektrike dhe disa shtresa të tabelës.Megjithatë, në procesin e larjes së PCB-së, e zeza ka më shumë gjasa të shkaktojë dallime ngjyrash.Nëse lëndët e para dhe proceset e prodhimit të përdorura nga fabrika e PCB-ve janë paksa të ndryshme, shkalla e defektit të PCB-së do të rritet për shkak të ndryshimit të ngjyrave.Kjo çon drejtpërdrejt në një rritje të kostove të prodhimit.

Në fakt, lëndët e para të PCB janë kudo në jetën tonë të përditshme, pra fibra qelqi dhe rrëshirë.Fibra qelqi dhe rrëshira kombinohen dhe ngurtësohen për t'u bërë një pllakë izoluese, izoluese dhe jo e lehtë për t'u përkulur, e cila është nënshtresa PCB.Sigurisht, një substrat PCB i bërë vetëm nga fibra qelqi dhe rrëshirë nuk mund të përcjellë sinjale.Prandaj, në nënshtresën PCB, prodhuesi do të mbulojë një shtresë bakri në sipërfaqe, kështu që nënshtresa PCB mund të quhet edhe një bord qark i printuar i veshur me bakër.

No alt text provided for this image

Si Gjurmët e qarkut të PCB-së së zezë janë të vështira për t'u identifikuar, kjo do të rrisë vështirësinë e riparimit dhe korrigjimit në fazat e R&D dhe pas shitjes.Në përgjithësi, nëse nuk ka markë me projektues të thellë RD (R&D) dhe një ekip të fortë mirëmbajtjeje, PCB-të e zeza nuk do të përdoren lehtësisht.Mund të thuhet se përdorimi i PCB-së së zezë është besimi i një marke në ekipin e dizajnit RD dhe pas mirëmbajtjes.Nga ana tjetër, është gjithashtu një manifestim i besimit të prodhuesit në forcën e tij.

I bazuar mbi arsyet e mësipërme, prodhuesit kryesorë do të marrin parasysh me kujdes kur zgjedhin modele PCB për produktet e tyre.Prandaj, shumica e produkteve me dërgesa të mëdha në treg atë vit përdorën versione PCB të kuqe, PCB jeshile ose PCB blu.PCB-të e zeza mund të shihen vetëm në produktet e nivelit të mesëm ose të lartë ose të lartë, kështu që mos besoni se PCB-të e zeza janë më të mira se jeshile.

E drejta e autorit © 2022 ABIS CIRCUTS CO., LTD.Të gjitha të drejtat e rezervuara. Fuqia nga

Mbështet rrjeti IPv6

krye

Lini një mesazh

Lini një mesazh

    Nëse jeni të interesuar për produktet tona dhe dëshironi të dini më shumë detaje, ju lutemi lini një mesazh këtu, ne do t'ju përgjigjemi sa më shpejt që të mundemi.

  • #
  • #
  • #
  • #
    Rifresko imazhin