other

Црните ПХБ се подобри од зелените?

  • 2022-04-22 14:09:04

Прво од сите, како а печатено коло , ПХБ главно обезбедува интерконекција помеѓу електронските компоненти.Не постои директна врска помеѓу бојата и перформансите, а разликата во пигментите не влијае на електричните својства.

No alt text provided for this image

На изведба на ПХБ плоча се одредува според фактори како што се употребениот материјал (висока вредност на Q), дизајнот на жици и неколку слоеви на плочата.Меѓутоа, во процесот на миење на ПХБ, црната е најголема веројатност да предизвика разлики во бојата.Ако суровините и производните процеси што ги користи фабриката за ПХБ се малку различни, стапката на дефект на ПХБ ќе се зголеми поради разликата во бојата.Ова директно води до зголемување на трошоците за производство.

Во Всушност, суровините на ПХБ се насекаде во нашиот секојдневен живот, односно стаклени влакна и смола.Стаклените влакна и смолата се комбинираат и се стврднуваат за да станат топлинско-изолациски, изолациски и не лесни за свиткување плоча, што е подлогата на ПХБ.Се разбира, подлогата од ПХБ направена од стаклени влакна и смола сама по себе не може да спроведува сигнали.Затоа, на подлогата за ПХБ, производителот ќе покрие слој од бакар на површината, така што подлогата на ПХБ може да се нарече и печатено коло обложено со бакар.

No alt text provided for this image

Како трагите на колото на црната ПХБ тешко се препознаваат, тоа ќе ја зголеми тешкотијата на поправка и дебагирање во фазата на истражување и развој и по продажбата.Општо земено, ако нема бренд со длабоки дизајнери за RD (R&D) и силен тим за одржување, црните ПХБ нема да се користат лесно.Може да се каже дека употребата на црна ПХБ е доверба на брендот во тимот за дизајн и пост-одржување RD.Од друга страна, тоа е и манифестација на довербата на производителот во сопствената сила.

Врз основа од горенаведените причини, големите производители внимателно ќе размислат при изборот на дизајни на ПХБ за нивните производи.Затоа, повеќето од производите со големи пратки на пазарот таа година користеа црвени PCB, зелени PCB или сини верзии на PCB.Црните ПХБ може да се видат само на производи од средна до висока класа или врвни водечки производи, затоа не верувајте дека црните ПХБ се подобри од зелените.

Авторски права © 2022 ABIS CIRCUTS CO., LTD.Сите права се задржани. Напојување од

Поддржана IPv6 мрежа

врв

Остави порака

Остави порака

    Ако сте заинтересирани за нашите производи и сакате да знаете повеќе детали, оставете порака овде, ние ќе ви одговориме штом можеме.

  • #
  • #
  • #
  • #
    Освежете ја сликата