#

ABIS

КОЛО CO.,LTD

ABIS Circuits Co., Ltd основана во 2006 година, лоцирана во Шенжен, нашата компанија има околу 1100 работници и две работилници за ПХБ со околу 50000 квадратни метри.Нашите производи најмногу се користат во областа на индустриска контрола, телекомуникации, автомобилски производи, медицински, потрошувачи, безбедност и други.Нашето совршено управување, напредна опрема и професионални штабови се клучот за нас да се бориме да освоиме повеќе пазарни удели со другите конкуренти. Задоволството и поддршката на клиентите се она за што се стремиме.Сега ги поминавме ISO9001, ISO14001, UL, итн., Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табла, висока прецизност (Роџерс), Високо TG, Alu-база и флексибилни табли за нашиот клиент со брзо вртење и висококвалитетно ниво.Година настан 2006 ABIS Electronics ја основа и ја основа фабриката во Шенжен 2008 година, фабриката во Шенжен ја пушти во производство и ја усвои сертификацијата на Америка UL и ISO9001 2009 Фабриката Шенжен ја доби Канада UL. Co., Ltd основана во 2010 година Се здоби со сертификат за системот за управување со животната средина ISO14001 2012 година Производната опрема беше ажурирана и серија на најсовремена производствена опрема беше увезена од Шведска, Франција, САД, Германија и други земји 2015 година Имаме инвестиции во нашиот подизведувач во Џиангкси, број на вработени 1200 со 5000 квадратни метри, капацитетот на месечниот производ на растението достигна 40.000 м2 2016 Тимот беше рафиниран, а целиот персонал учествуваше во развојната обука за создавање тим на волк 2017 Присуствувај во Expo Electronica 2017/ 2018 Присуствувајте на Expo Electronica 2018/Electronica India 2019 Присуствувајте на Expo Electronica 2019/ Electronica India

 • 1200+ 1200+

  Професионални вработени

 • 15 Years+ 15 години +

  Фокусирајте се на PCB&PCBA

 • 99% 99%

  Навремена испорака

About Us

Производи

&Сервис #

Услуга со едно застанување, од изработка на ПХБ, набавка на компоненти, склопување на ПХБ, лемење ПХБ, изгореници и куќиште.

 • PCB FABRICATION ПХБ ФАБРИКАЦИЈА

  ПХБ ФАБРИКАЦИЈА

  PCB FABRICATION
 • PCB ASSEMBLY ПХБ СОБРАНИЕ

  ПХБ СОБРАНИЕ

  PCB ASSEMBLY
 • Component Sourcing Извори на компоненти

  ABIS се фокусира на целосните услуги со клуч на рака и комплетно склопување на ПХБ, исто така сме способни да управуваме со нарачките со делумно или целосно доставување делови.Следиме високо систематски и добро организиран распоред за купување делови на ПХБ, кој е дизајниран да се вклопи непречено во нашиот процес на склопување на ПХБ за да обезбеди максимална ефикасност за вашиот проект.Во меѓувреме, ABIS ги набавува компонентите директно со оригиналниот производител и официјалниот застапник на компонентите.Како што се Digikey, Mouser, Future, Avnet и така натаму.ABIS обезбедува моќно едношалтерско извршување на синџирот на снабдување со планирање на сценариото „што-ако“ во реално време.Ние ви помагаме да се прилагодите на пазарот побрзо и поефикасно - создавајќи нови можности за вашата организација.Складирање на компоненти (1) Откако компонентите ќе пристигнат во складиштето, управителот на складиштето ќе направи попис и ќе ги стави на проверка.Масовната стока може да се стави директно во квалификуваниот простор за складиште, но тие треба да бидат означени како „за проверка“.Потоа КК ќе потврди и ќе поднесе барање за инспекција при пристигнувањето.Содржината за верификација вклучува: (1) Име на производот, спецификација на моделот, производител, датум на производство или број на серија, рок на траење, количина, статус на пакување и сертификати за квалификација, итн. Доколку не е квалификуван по верификацијата, купувачот ќе биде известен да преговара или обработете го враќањето.(2) По добивањето на извештајот од инспекцискиот надзор кој се заклучува како „квалификуван“, магационерот навремено ги поминува складишните постапки, а стоката во инспекцискиот простор се пренесува на складирање во квалификуваниот простор на складот.Производите што треба да се проверат, а кои се сместени во квалификуваниот простор на магацинот, ќе се отстранат од ознаката „Инспекција во очекување“;кога ќе се добие извештај од инспекција со заклучок од инспекциски надзор „неквалификуван“, направете ја ознаката несоодветна според прописите и почекајте го несоодветниот производ.Способност за склопување на ПХБ Еднострано и двострано SMT/PTH Да Големи делови од двете страни, BGA од двете страни Да Најмали чипови со големина 0201 Min BGA и Micro BGA број на теренот и топката 0,008 инчи (0,2 мм) терен, број на топки поголем од 1000 мин. Теренот на оловните делови 0,008 инчи (0,2 мм) Максимална големина на делови склопување по машина 2,2 инчи x 2,2 инчи х 0,6 инчи. Конектори за монтирање на површината за склопување Да Непарни делови: Да, склопување со раце LED мрежи на отпорници и кондензатори Електролитски кондензатори Променливи отпорници и кондензатори (тенџериња) Приклучници Лемење со репроток Да Максимална големина на ПХБ 14,5 инчи x 19,5 инчи. Минимална дебелина на ПХБ 0,2 Претпочитани ознаки, но не се потребни ПХБ Финиш: 1.SMOBC/HASL 2.Електролитичко злато 3.без златно 5електроребро .Златно потопување 6.Потопено калај 7.ОСП ПХБ Облик на која било панелизирана ПХБ 1,табот е насочуван 2,отцепен јазичиња 3,V-оценки 4,Рутирани + V оцена инспекција 1.Рентген анализа 2.Отстранување на X-зраци 2.Mi1 и станица за замена 2.SMT IR станица за преработка 3.Станица за преработка преку дупка Фирмвер Обезбедете датотеки на фирмверот за програмирање, инструкции за инсталирање на ирмвер + софтвер. како што се дебелина, дебелина на бакар, боја на маската за лемење, завршница итн.)

  Извори на компоненти

  Component Sourcing
 • Quick-Turn Service Услуга за брзо вртење

  Услуга за брзо вртење ПХБ-овите за брзо вртење ја имаат својата важност при создавањето на прототипови бидејќи кога ви треба брза и точна идеја за тоа како ќе изгледа и како ќе функционира вашиот финален производ, тие се прават брзо и се достапни веднаш.Времето за брзо превртување е корисно за одредување на ефикасноста на производот пред да се инвестира во голем производствен циклус.Тоа е исто така предност во фактот што сите подобрувања или промени може да се направат навреме, ги има и неговите поволности.24 часа брзо вртење за двострана прототип на ПХБ, 48 часа за прототип на ПХБ со 4-8 слоеви.1 час за понуда 2 часа за инженерско прашање.Повратни информации за жалбите во рок од 2 часа.7-24 часа за техничка поддршка.7-24 часа за нарачка услуга.7-24 часа производни операции.Време на испорака Категорија Q/T Време на испорака Стандардно време на довод Масовно производство Двострано 24 часа 3-4 работни дена 8-15 работни дена 4 слоеви 48 часа 3-5 работни дена 10-15 работни дена 6 слоеви 72 часа 3-6 работни дена 10-15 работни денови 8 слоеви 96 часа 3-7 работни дена 14-18 работни дена 10 слоеви 120 часа 3-8 работни дена 14-18 работни дена 12 слоеви 120 часа 3-9 работни дена 20-26 работни дена 14 слоеви 144 часа 3-8 работни дена -26 работни дена 16-20 слоеви Зависи од специфичните барања 20+ слоеви Зависи од специфичните барања

  Услуга за брзо вртење

  Quick-Turn Service

ПРИМЕНА

НИШТА #

Нашите производи најмногу се користат во областа на индустриска контрола, телекомуникации, автомобилски производи, медицински, потрошувачи, безбедност и други.

 • CONSUMER ELECTRONICS
  CONSUMER ELECTRONICS
  ПОТРОШУВАЧКА ЕЛЕКТРОНИКА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

 • TELECOM ELECTRONICS
  TELECOM ELECTRONICS
  ТЕЛЕКОМ ЕЛЕКТРОНИКА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

 • POWER & NEW ENERGY
  POWER & NEW ENERGY
  МОЌ И НОВА ЕНЕРГИЈА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

 • AUTOMOTIVE INDUSTRY
  AUTOMOTIVE INDUSTRY
  АВТОМОБИСКА ИНДУСТРИЈА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

 • MEDICAL INDUSTRY
  MEDICAL INDUSTRY
  МЕДИЦИНСКА ИНДУСТРИЈА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

 • INDUSTRY CONTROL
  INDUSTRY CONTROL
  КОНТРОЛА НА ИНДУСТРИЈАТА

  Сега имаме положено ISO9001, SGS и UL сертификати.Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табли, висока прецизност (Роџерс), висок TG, Alu-база и флексибилни табли на нашите клиенти со брзо вртење и високо ниво на квалитет.

достигнувања на пазарот:
1.

Производите главно се извезуваат во Европа и САД;

2.

Нашите клиенти се шират во повеќе од 30 земји;

3.

Производите се широко користени во различни индустрии;

4.

15+ години, за 10000+ технолошки иновации на клиентите.

 • Our Advantage
  Наша предност

  Добар квалитет

  Навремена испорака

  Конкурентна цена

  24-часовна служба за корисници

 • Our Certification
  Нашиот сертификат

  ISO9001

  ISO 14001

  IATF16949

  RoHS, UL/CUL

 • Our Team
  Нашиот тим

  120+ QA

  100+ инженери

  1200+ професионални вработени

  15+ години искуство со PCB&PCBA

Последни вести #

За целиот пазар на бакарни материјали, недостигот и зголемувањето на цената (како што покажува сликата подолу) се проблемите со кои се соочуваат повеќето добавувачи на ПХБ.Тие се очекува да се зголемат во наредните месеци.

Welcome to ABIS Booth
22

јун

Добредојдовте на ABIS Booth

Ние присуствуваме на NEPCON Тајланд 2022 година, добредојдовте да го посетите нашиот штанд, бр., 4B35 ABIS Circuits Co., Ltd основана во 2006 година, лоцирана во Шенжен, нашата компанија има околу 1100 работници и две работилници за ПХБ со околу 50000 квадратни метри.Нашите производи најмногу се користат во областа на индустриска контрола, телекомуникации, автомобилски производи, медицински, потрошувачи, безбедност и други.Нашето совршено управување, напредна опрема и професионални штабови се клучот за нас да се бориме да освоиме повеќе пазарни удели со другите конкуренти. Задоволството и поддршката на клиентите се она за што се стремиме.Сега ги поминавме ISO9001, ISO14001, UL, итн., Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани ПХБ плоча, висока прецизност (Роџерс) , High TG, Alu-база и флексибилно коло до нашиот клиент со брзо вртење и висококвалитетно ниво.

Nepcon Thailand 2022
20

мај

Непкон Тајланд 2022 година

Ќе присуствуваме на NEPCON Тајланд 2022 година, добредојдовте да го посетите нашиот штанд, бр., 4B35 Брзиот напредок на дигиталните технологии и барањата на потрошувачите отворија можности за електронската индустрија.За да можат да го возат бранот на раст и да ги искористат можностите, производителите треба да се опремат со најновите технологии и врски што ќе ги обезбеди „NEPCON Thailand 2022“.На настанот број 1 на АСЕАН во индустријата, над 10.000 производители на електронски делови ќе откријат како можат неограничени производствени капацитети и да го максимизираат профитот со врвни технологии за склопување, мерење и тестирање од преку 420 брендови.Тие исто така можат да доловат нови идеи и да се мешаат со лидерите во електрониката на семинари и активности за вмрежување.Под темата „Возење на дигиталниот бран“ NEPCON Тајланд ќе ве однесе на брзо и успешно возење до вашата деловна дестинација.

Rigid-flexible printed circuits boards
11

мај

Цврсти-флексибилни плочи за печатени кола

Буквалното значење на „ригид-флекс“ е комбинација на предностите и на флексибилните и на крутите табли.Се гледа дека колото две-во-едно е меѓусебно поврзано преку обложени дупки.Цврстите флекс кола овозможуваат поголема густина на компонентите додека се вклопуваат во ограничени и непарни простори.Плочите за печатени кола со крути флекси се состојат од повеќе внатрешни слоеви на флексибилни кола кои селективно се прикачени заедно со помош на епоксидна фолија за спојување пред прегризање, слично на повеќеслојно флексибилно коло.Цврстите флекс кола се користат во воената и воздушната индустрија повеќе од 20 години.Кај повеќето цврсти флексиски кола.

High Frequency PCB Board
03

мај

ПХБ со висока фреквенција

ABIS Circuits Co., Ltd основана во 2006 година, лоцирана во Шенжен, нашата компанија има околу 1100 работници и две работилници за ПХБ со околу 50000 квадратни метри.Нашите производи најмногу се користат во областа на индустриска контрола, телекомуникации, автомобилски производи, медицински, потрошувачи, безбедност и други.Нашето совршено управување, напредна опрема и професионални кадри се клучот за нас да се бориме да освоиме повеќе пазарни удели со другите конкуренти.Задоволството на клиентите и поддршката се она за што се стремиме.Сега ги поминавме ISO9001, ISO14001, UL, итн., Со постојана напорна работа на нашиот персонал и постојана поддршка од клиентите дома и во странство, можеме да обезбедиме до 20 слоеви, слепи и закопани табла, висока прецизност (Роџерс), Високо TG, Alu-база и флексибилни табли за нашиот клиент со брзо вртење и висококвалитетно ниво.

Labor's Day Holiday
28

апр

Денот на трудот

Ќе бидеме затворени од 1-ви до 3-ти мај, среќен ден на трудот

Авторски права © 2023 ABIS CIRCUTS CO., LTD.Сите права се задржани. Напојување преку

Поддржана IPv6 мрежа

врв

Остави порака

Остави порака

  Ако сте заинтересирани за нашите производи и сакате да знаете повеќе детали, оставете порака овде, ние ќе ви одговориме штом можеме.

 • #
 • #
 • #
 • #
  Освежете ја сликата