other

Disa faktorë bazë që ndikojnë në procesin e mbushjes së vrimave të elektroplimit në prodhimin e PCB-ve

  • 2022-05-16 18:32:32
Vlera e prodhimit të industrisë globale të pllakave të PCB-ve është rritur me shpejtësi në vlerën totale të prodhimit të industrisë së komponentëve elektronikë.Është industria me përqindjen më të madhe në industrinë e nënndarjes së komponentëve elektronikë dhe zë një pozicion unik.Vlera e prodhimit vjetor të pllakës së PCB-së është 60 miliardë dollarë amerikanë.Vëllimi i produkteve elektronike po bëhet gjithnjë e më i hollë dhe i shkurtër, dhe grumbullimi i drejtpërdrejtë i vias-ve në via të verbër është një metodë projektimi për të marrë ndërlidhje me densitet të lartë.Për të bërë një vrimë të mirë grumbullimi, para së gjithash, rrafshimi i pjesës së poshtme të vrimës duhet të bëhet mirë.Ka disa mënyra për të bërë një sipërfaqe tipike vrimash të sheshtë, dhe procesi i mbushjes së vrimave me elektrik është një proces përfaqësues.

Përveç zvogëlimit të nevojës për zhvillim shtesë të procesit, procesi i elektrikimit dhe mbushjes së vrimave është gjithashtu i pajtueshëm me pajisjet aktuale të procesit, gjë që është e favorshme për marrjen e besueshmërisë së mirë.

Mbushja e vrimave me elektroplacion ka përparësitë e mëposhtme:

(1) Është e dobishme të dizajnoni Stacked dhe Via.on.Pad ( Bordi qarkor i HDI );

(2) Përmirësoni performancën elektrike dhe ndihmoni dizajn me frekuencë të lartë ;

(3) Ndihmon për të shpërndarë nxehtësinë;

(4) Vrima e prizës dhe ndërlidhja elektrike përfundohen në një hap;

(5) Vrimat e verbër janë të mbushura me bakër të elektrizuar, i cili ka besueshmëri më të lartë dhe përçueshmëri më të mirë se ngjitësi përçues.Parametrat e ndikimit fizik

Parametrat fizikë që do të studiohen janë: lloji i anodës, hapësira katodë-anodë, dendësia e rrymës, trazimi, temperatura, ndreqësi dhe forma valore, etj.

(1) Lloji i anodës.Kur bëhet fjalë për llojet e anodës, nuk është gjë tjetër veçse anoda të tretshme dhe anoda të patretshme.Anodat e tretshme janë zakonisht topa bakri që përmbajnë fosfor, të cilët prodhohen lehtësisht zhul anodi, ndotin tretësirën e plasimit dhe ndikojnë në performancën e solucionit të shtresëzimit.Anodat e patretshme, të njohura gjithashtu si anoda inerte, në përgjithësi përbëhen nga një rrjetë titani e veshur me okside të përziera të tantalit dhe zirkonit.Anodë e patretshme, stabilitet i mirë, pa mirëmbajtje anode, pa llum anodë, e përshtatshme për elektroplating me puls ose DC;megjithatë, konsumi i aditivëve është i madh.

(2) Distanca midis katodës dhe anodës.Dizajni i ndarjes midis katodës dhe anodës në procesin e mbushjes me rrymë është shumë i rëndësishëm, dhe dizajni i llojeve të ndryshme të pajisjeve është gjithashtu i ndryshëm.Megjithatë, duhet theksuar se sido që të jetë projektuar, nuk duhet të shkelë ligjin e parë të Farës.

(3) Përzierje.Ka shumë lloje të trazimit, të tilla si lëkundje mekanike, dridhje elektrike, dridhje gazi, nxitje ajri, Eductor etj.

Për elektrikimin dhe mbushjen, përgjithësisht preferohet të rritet dizajni i avionit bazuar në konfigurimin e cilindrit tradicional të bakrit.Sidoqoftë, nëse është rryma e poshtme ose rryma anësore, si të rregulloni tubin e avionit dhe tubin e trazimit të ajrit në cilindër;sa është rrjedha e avionit në orë;sa është distanca midis tubit jet dhe katodës;nëse përdoret rryma anësore, rryma është në anodë Përpara ose mbrapa;nëse përdoret rryma e poshtme, a do të shkaktojë trazim të pabarabartë dhe tretësira e mbulimit do të trazohet dobët lart e poshtë;Për të bërë shumë testime.

Përveç kësaj, mënyra më ideale është të lidhni çdo tub jet me matësin e rrjedhës, në mënyrë që të arrihet qëllimi i monitorimit të rrjedhës.Për shkak të rrjedhës së madhe të avionit, zgjidhja është e prirur ndaj nxehtësisë, kështu që kontrolli i temperaturës është gjithashtu i rëndësishëm.

(4) Dendësia dhe temperatura e rrymës.Dendësia e ulët e rrymës dhe temperatura e ulët mund të zvogëlojnë shkallën e depozitimit të bakrit sipërfaqësor, duke siguruar një sasi të mjaftueshme të Cu2 dhe ndriçues në vrimë.Në këto kushte, aftësia e mbushjes së vrimave rritet, por reduktohet edhe efikasiteti i pllakës.

(5) Ndreqës.Ndreqësi është një lidhje e rëndësishme në procesin e elektrikimit.Aktualisht, kërkimi mbi pllakëzimin dhe mbushjen është i kufizuar kryesisht në pllakëzim të plotë.Nëse merren parasysh elektriktimi dhe mbushja e modelit, zona e katodës do të bëhet shumë e vogël.Në këtë kohë, parashtrohen kërkesa të larta për saktësinë e daljes së ndreqësit.

Përzgjedhja e saktësisë së daljes së ndreqësit duhet të përcaktohet sipas linjës së produktit dhe madhësisë së vrimës së kalimit.Sa më të holla të jenë linjat dhe sa më të vogla të jenë vrimat, aq më të larta duhet të jenë kërkesat e saktësisë së ndreqësit.Zakonisht, këshillohet të zgjidhni një ndreqës me një saktësi daljeje brenda 5%.Zgjedhja e një ndreqësi që është shumë i saktë do të rrisë investimin në pajisje.Kur lidhni kabllon e daljes së ndreqësit, së pari vendosni ndreqësin në skajin e rezervuarit të veshjes sa më shumë që të jetë e mundur, gjë që mund të zvogëlojë gjatësinë e kabllit të daljes dhe të zvogëlojë kohën e rritjes së rrymës së pulsit.Zgjedhja e specifikimit të kabllos së daljes së ndreqësit duhet të plotësojë rënien e tensionit të linjës së kabllit dalës brenda 0.6V në 80% të rrymës maksimale të daljes.Zakonisht, sipërfaqja e kërkuar e prerjes tërthore të kabllove llogaritet sipas kapacitetit aktual mbajtës prej 2.5A/mm:.Nëse zona e prerjes tërthore të kabllit është shumë e vogël, gjatësia e kabllit është shumë e gjatë ose rënia e tensionit të linjës është shumë e madhe, rryma e transmetimit nuk do të arrijë vlerën aktuale të kërkuar për prodhim.

Për rezervuarin e shtrimit me gjerësi të rezervuarit më të madh se 1.6 m, duhet të merret parasysh metoda e furnizimit me energji dypalëshe dhe gjatësia e kabllove dypalëshe duhet të jetë e barabartë.Në këtë mënyrë, gabimi i rrymës dypalëshe mund të garantohet të kontrollohet brenda një diapazoni të caktuar.Një ndreqës duhet të lidhet në të dy anët e secilës shtyllë fluturimi të rezervuarit të veshjes, në mënyrë që rryma në të dy anët e pjesës të mund të rregullohet veçmas.

(6) Forma e valës.Aktualisht, nga pikëpamja e formës valore, ekzistojnë dy lloje të elektrizimeve dhe mbushjeve: elektroplating me puls dhe elektroplating DC.Janë studiuar këto dy metoda të elektrikimit dhe mbushjes së vrimave.Ndreqësi tradicional përdoret për elektroplating DC dhe mbushjen e vrimave, e cila është e lehtë për t'u përdorur, por nëse pllaka është më e trashë, nuk mund të bëhet asgjë.Ndreqësi PPR përdoret për mbushjen me puls dhe mbushjen e vrimave, i cili ka shumë hapa funksionimi, por ka aftësi të fortë përpunimi për pllaka më të trasha në proces.Ndikimi i substratit

Nuk mund të injorohet ndikimi i nënshtresës në pllakëzim dhe mbushje të vrimave.Në përgjithësi, ekzistojnë faktorë të tillë si materiali i shtresës dielektrike, forma e vrimës, raporti i pamjes dhe mbështjellja kimike e bakrit.

(1) Materiali i shtresës dielektrike.Materiali i shtresës dielektrike ka një efekt në mbushjen e vrimave.Përforcimet jo xhami janë më të lehta për të mbushur vrimat sesa përforcimet me fibra xhami.Vlen të përmendet se zgjatjet e fibrave të qelqit në vrimë kanë një efekt të dëmshëm në bakrin kimik.Në këtë rast, vështirësia e mbushjes së vrimave me elektrik është përmirësimi i ngjitjes së shtresës së farës së plasimit pa elektro, në vend të vetë procesit të mbushjes së vrimës.

Në fakt, elektrikimi dhe mbushja e vrimave në nënshtresa të përforcuara me fibra xhami janë aplikuar në prodhimin aktual.

(2) Raporti i pamjes.Aktualisht, teknologjia e mbushjes së vrimave për vrimat e formave dhe madhësive të ndryshme vlerësohet shumë nga prodhuesit dhe zhvilluesit.Aftësia e mbushjes së vrimës ndikohet shumë nga raporti i trashësisë së vrimës me diametrin.Duke folur relativisht, sistemet DC përdoren më shumë në treg.Në prodhim, diapazoni i madhësisë së vrimës do të jetë më i ngushtë, në përgjithësi diametri është 80pm~120Bm, thellësia e vrimës është 40Bm~8OBm dhe raporti trashësi-diametër nuk kalon 1:1.

(3) Shtresa e veshjes së bakrit pa elektro.Trashësia dhe uniformiteti i shtresës së shtrimit të bakrit pa elektro dhe koha e qëndrimit pas veshjes së bakrit pa elektronikë ndikojnë të gjitha në performancën e mbushjes së vrimës.Bakri pa elektro është shumë i hollë ose ka trashësi të pabarabartë dhe efekti i tij i mbushjes së vrimave është i dobët.Në përgjithësi, rekomandohet mbushja e vrimave kur trashësia e bakrit kimik është > 0.3 pasdite.Përveç kësaj, oksidimi i bakrit kimik gjithashtu ka një ndikim negativ në efektin e mbushjes së vrimave.

E drejta e autorit © 2023 ABIS CIRCUTS CO., LTD.Të gjitha të drejtat e rezervuara. Fuqia nga

Mbështet rrjeti IPv6

krye

Lini një mesazh

Lini një mesazh

    Nëse jeni të interesuar për produktet tona dhe dëshironi të dini më shumë detaje, ju lutemi lini një mesazh këtu, ne do t'ju përgjigjemi sa më shpejt që të mundemi.

  • #
  • #
  • #
  • #
    Rifresko imazhin